Gebraden (vooraf gemarineerde) konijnenmedaillons en tagliatelle met bospaddenstoelen

konijnenmedaillons_tagliatelle (3K)

  • 6 konijnenmedaillons
  • 350 g tagliatelle
  • 350 g gemengde bospaddenstoelen naar keuze
  • 6 takjes tijm
  • 1 eetl. maizena
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
 
  • 2 eetl. lichte sojasaus
  • 6 eetl. water
  • 1 eetl. extra vierge olijfolie
  • 3 eetl. olijfolie voor warme bereidingen
  • peper van de molen
  • (zeezout)

Schik de konijnenmedaillons in een schaal en verdeel er de takjes tijm over.
Overgiet de medaillons met de sojasaus en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen.
Laat een 20-tal minuten marineren in de koelkast en wentel regelmatig door de marinade.
Maak ondertussen alle bospaddenstoelen goed schoon met behulp van een borsteltje.
Haal de konijnenmedaillons uit de marinade en laat ze even afdruipen boven de schaal, bestuif ze met wat maizena.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en kleur de konijnenmedaillons mooi aan.
Voeg de marinade, het water en de takjes tijm toe en laat alles een 5-tal minuten zachtjes sudderen tot de saus lichtjes begint te binden.
Breng ondertussen een grote pan water aan de kook en gaar hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stoof de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie en voeg de bospaddenstoelen en het geplette teentje knoflook toe, kruid met peper (en een beetje zout).
Voeg de bospaddenstoelen toe aan de konijnenmedaillons wanneer ze gaar zijn.
Verdeel de pasta over de borden en schik er de konijnenmedaillons en de bospaddenstoelen over, lepel wat van de saus erover heen en dien meteen op.

Tip
Neem nog wat extra groenten.
Bij deze pasta past perfect: wat gebakken pompoenblokjes of fijngesnipperd witloof meegebakken met de paddenstoelen.
Wat verse spinazie aangestoofd in een beetje olijfolie doet het ook uitstekend bij dit gerecht.
Voor dit gerecht kun je ook konijnenfilets gebruiken.

Bron: Verfijn met konijn

Terug