Konijn op zijn Vlaams

  • konijn
  • brood
  • trappisten (abdij)bier donker, 1 fles
  • mosterd
  • peper
  • zout
  • rode wijn (± 200 cc)
  • wildfond vloeibaar (± 400 cc)
  • wildfond glacé
  • pruimen op wijnazijn (conserven)
  • 1 middelgrote ajuin fijngesneden
  • boter
  • laurier

Verdeel het konijn in stukken, snij eventueel het overtollige vet af en kruid met peper en zout.
Bruin de stukken goudgeel in de boter.
Verwijder de stukken en bak de fijngesneden ajuin glazig in dezelfde boter.
Blus met 200 cc rode wijn, voeg een larierblad toe en laat dit mengsel zeker voor de helft inkoken.
Leg daarop 1 grote snede brood waarop gul mosterd gesmeerd is.
Voeg de stukken konijn erbij.
Voeg nu het abdijbier, de vloeibare fond en een theelepel wildfond (glacé) er aan toe zodat het geheel bijna ondergedompeld is.
Laat gedurende 60 tot 90 minuten sudderen op een zacht vuurtje (variabel naargelang men steviger of zachter vlees wil).
Voeg dan de pruimen er bij met sap en laat nog een halfuurtje verder sudderen.

Opmerking
Zoals vele stoofgerechten is dit na een nachtje rusten nog krachtiger van smaak.
Opdienen met appelmoes en gekookte aardappelen.

Bron: Johan Naeyaert
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug