Konijn met savooienkool

  • 4 stukken konijn
  • zout, peper
  • 1 savooienkool
  • 1 liter gevogeltebouillon
    • voor de saus:
  • 1 sjalot
  • 20 g boter
  • 1 koffielepel maïsmeel
  • 3 dl bouillon
  • 1 eetl. mosterd

Kruid de stukken konijn met peper en zout.
Maak de kool schoon en snijd hem fijn.
Maak in het geperforeerde mandje van de stoompan een bed van koolreepjes en leg de stukken konijn erop.
Verwarm de gevogeltebouillon in het onderste deel van de stoomkoker en laat het konijn en de kool 40 minuten op stoom koken.
Pel voor de saus de sjalot, hak hem en fruit hem in de boter.
Bestrooi met het maïsmeel, leng aan met de bouillon en voeg er de mosterd bij.
Laat de saus op zacht vuur 10 minuten indikken.
Omring het konijn met de kool en serveer met de saus.

Terug