Konijn, bedwelmd in een romig sausje

konijn_romig_sausje (3K)

  • 1 konijn ± 1,4 kg
  • 2 ajuinen
  • 4 teentjes look
  • 1 grote appel
  • appelazijn
  • olijfolie
  • pineau des Charentes
  • 200 g Gorgonzola piccante
  • fleur de sel
  • peper
  • mosterdzaad
  • citroengras
  • jeneverbessen
  • rose bessen (peper)
  • boter
  • bloem

Ajuin halveren en in ringen snijden.
Look fijn snijden.
Appels in partjes verdelen.
Marineer het konijn ± 24 uur met alle ingrediënten behalve de boter, en Gorgonzola.
Zet de afgedekte pot in frigo.
Haal de stukken konijn uit de marinade en dep goed droog, wentel deze in bloem en bak deze aan alle kanten even aan in boter met olijfolie.
Verwarm de tajine zeer goed en voeg de marinade toe, vervolgens de aangebakken stukken konijn.
Zet het vuur zeer laag en laat op een zacht pitje garen.
De laatste 30 minuten de kaas toevoegen en regelmatig alles voorzichtig omdraaien zodat de kaas vermengd word.
Serveer zeer warm met opgebakken aardappelen, frietjes of puree.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug