Konijn met pruimen uit Brabant

  • 4 dl rode wijn
  • 2 dl kruidenazijn
  • 4 witte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theel. tijm
  • 1 kg konijnebouten
  • 75 g boter
  • 2 eetl. bloem
  • 250 g pruneaux
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • keukenpapier

Roer de wijn en de azijn in een wijde schaal door elkaar.
Voeg de peperkorrels, de laurierblaadjes en de tijm toe en leg de konijnebouten erin.
Zet het konijn afgedekt ± 24 uur in de koelkast.
Neem de konijnebouten uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit de boter in een braadpan en braad de konijnebouten rondom bruin.
Strooi de bloem erover en schenk er langs de rand van de pan ¾ deel van de marinade bij.
Voeg de pruimen toe, breng het geheel aan de kook en stoof het konijn in 45 - 60 minuten zachtjes gaar.
Breng op smaak met zout & peper.
Serveer met aardappelpuree en spruitjes.

Terug