Konijn met gedroogde pruimen

  • 1 mooi konijn
  • 1 kg dikke uien
  • 50 g boter
  • ½ kg gedroogde pruimen
  • 1 soeplepel bloem
  • 4 flessen Rodenbachbier
  • look
  • tijm, laurier
  • zout, peper
  • 2 kg aardappelen

Laat de pruimen een dag vooraf in een grote hoeveelheid Rodenbachbier weken, zodat ze goed zwellen.
Snijd het konijn in regelmatige stukken van ± 50 gr, kruid die met zout & peper en bak ze in boter in een grote kookpot.
Voeg de in plakken gesneden uien toe, evenals de geplette look, de tijm en laurier en bestrooi dit alles met de bloem.
Laat die een ogenblik kleuren en bevochtig vervolgens met het bier waarin de pruimen werden geweekt.
Laat het gerecht op een zeer zacht vuur afgedekt 30 minuten sudderen.
Leg dan, zonder te mengen, de pruimen op het konijn en laat het in nog 15 minuten verder gaar worden.
Verwijder de tijm en de laurier.
Dien het gerecht in de kookpot zelf op, samen met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Terug