Konijn met peperkoek

konijn_peperkoek (3K)

  • 1 konijn (of konijnendelen naar wens)
  • klont boter
  • 1 grote zoete witte ui
  • 3 eetl. bloem
  • 20 cl groentebouillon
  • 2 flesjes bier in het type van Rodenbach Grand Cru
  • verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 2 plakjes peperkoek
  • peper en zout

Laat in een pan de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken mooi bruin.
Kruid met peper en zout.
Snijd de ui in grove stukken en voeg toe.
Bestrooi het geheel met de bloem.
Overgiet met het bier en de groentebouillon.
Voeg enkele takjes tijm en laurier toe.
Laat het geheel opkoken.
Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150 °C.
Haal het konijn uit de oven voeg de met mosterd besmeerde peperkoek toe.
Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150 °C.
Af en toe even controleren of het konijn mooi onder de saus blijft.
Indien niet, wat water toevoegen.
Voeg de balsamico-azijn (en eventueel Luikse siroop) toe.
Serveren met enkele stukjes gebakken peperkoek en een eenvoudig gekookt aardappeltje (of met pasta).

Pasta
Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
Giet af.
Laat wat olijfolie heet worden in een wokpan, voeg hieraan een fijngesnipperd sjalotje toe alsook een fijngesnipperd teentje look.
Laat de pasta even meebakken en voeg een handvol grof gesneden platte peterselie toe.
Breng op smaak met peper en zout en wat currypoeder.

Bron: Verfijn met konijn

Terug