Konijn uit Mol

    • voor het gerecht:
  • 2 middelgrote konijntjes
  • 4 uien
  • 2 wortelen
  • 150 g boekweitbloem (bindmiddel)
  • 2 takjes wilde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 4 flesjes Postel-bier
  • ½ l water
  • boter
    • voor de boekweitpannenkoeken:
  • 150 g boekweitbloem
  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 1 eigeel
  • 1 l melk
  • 10 g zout
  • 100 g boter

Snijd het konijn in stukken en kleur het vlees in hete boter.
Versnipper een ui en stoof hem in boter aan.
Snijd de wortelen in dobbelsteentjes, bestrooi ze met boekweitbloem en laat ze in een lauwwarme oven eventjes drogen.
Breng alle ingrediënten samen in een braadslede, bevochtig met Postel-bier en vul eventueel verder aan met water tot alle ingrediënten onder staan.
Doe er het kruidentuiltje bij, breng het geheel aan de kook en laat het in een op 180 °C voorverwarmde oven verder zachtjes garen.
Houd het deksel op de braadslede.
Kruid met peper en zout.
Controleer of de saus dik genoeg is; kook haar eventueel met een sneetje bruinbrood in.
Meng de ingrediënten voor de pannenkoeken en bak een stapeltje.
Gebruik de boekweitpannenkoekjes als begeleiders.

Terug