Gemarineerd konijn of haas

  • 1 grote haas of 2 wilde konijntjes
  • 1 selder
  • 1 wortel
  • boter
  • 2 liter botermelk
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • maïszetmeel
  • 1 liter room

Leg het schoongemaakte en versneden wild 2 - 3 dagen in een marinade van de botermelk, vermengd met de versneden ui, de selder, de wortel en het kruidentuiltje.
Laat het enkele uren voor de baktijd uitlekken.
Bak het wild in bruisende boter kort af en begiet het met het marinadevocht, inclusief de groenten.
Laat het in een op 200 °C voorverwarmde oven zachtjes garen.
Controleer na 30 minuten of het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de oven en houd het warm.
Bind de saus met maïszetmeel, werk af met een flinke scheut room en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Gestoofde peertjes, ingemaakte kweeperen, aardappelpuree of aardappelpuree met knolselder zijn geschikte garnituren.

Terug