Konijn, gemarineerd

konijn_gemarineerd (3K)

voor 2 personen

  • 1 kg ± konijn in stukken
  • een flinke scheut olijfolie
  • rode wijn ± 1 fles
  • rode balsamicoazijn
  • balsamicodressing appelsien
  • rode bessen (peper)
  • koriander
  • venkelzaad
  • cajunkruiden
  • basilicum
  • 2 teentjes look
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 soepl. suiker
  • 1 aardappel
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • bloem
  • boter

Aardappel, wortel en ajuin in stukjes snijden.
Alle ingrediënten eronder mengen behalve de bloem en boter niet natuurlijk deze zijn voor het bereiden van het konijn.
De stukken konijn in de marinade leggen moet wel onderstaan.
Laat maar rustig in de ijskast marineren.
Haal de konijn stukken uit de marinade en dep ze droog.
Wentel de stukken goed in bloem en bak deze goed aan.
De marinade in een grote ketel laat deze op kookpunt komen en voeg de delen van het konijn toe.
Laat op een zacht vuur sudderen.
Je mag ze zeker 2 uur laten stoven.
Voor de saus de marinade door een zeef opnieuw laten koken en bij binden.
Serveer zeer warm.
Hierbij werd een puree bij geserveerd met worteltjes, rozijnen goud ajuintjes.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug