Konijn met bier - I

  • 1 jong konijn
  • 100 g boter
  • ½ l blond bier
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 50 g room
  • peper, zout

Snijd het konijn in stukken en wrijf die in met peper en zout.
Smelt de boter in een kookpan en bruin de stukken vlees hierin.
Voeg de gehakte peterselie en het bier toe en bak het vlees op hoog vuur tamelijk vlug gaar (in ± 35 minuten).
Laat het deksel van de pan, zodat het bier kan inkoken.
Voeg dan de room en eventueel nog wat peper en zout toe.
Dien het gerecht heel warm in de bereidingspan op en geef er gekookte aardappelen bij.


Konijn met bier - II

  • 1 wild konijn
  • 2 eetl. olie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 20 g bloem
  • 200 g champignons
  • 7 ½ dl (bruin bier
  • 4 wortelen
  • 1 dl slagroom

Snijd het konijn in 6 - 8 stukken en braad die op hoog vuur met de boter en de olie aan.
Voeg de gesneden uien, de geperste knoflook en het laurierblaadje toe.
Strooi er, als alles goudbruin is gebakken, de bloem over, voeg de gesneden worteltjes en champignons toe en schenk het bier erbij.
Roer alles door en laat het ± 1 uur stoven.
Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de slagroom toe.

Terug