Kip met Verboden Vrucht

  • 1 flinke braadkip (± 1200 gr)
  • 1 grote zachtzure appels
  • 100 g en 25 g boter
  • 1,5 dl Hoegaarden Verboden Vrucht
  • 4 eetl. gevogeltefond
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 theel. allesbinder
  • 1 mespunt pimentpoeder
  • zout
  • versgemalen peper

Dep de kip met keukenpapier droog.
Schil de appels.
Snijd de ene appel in smalle partjes en hak het vruchtvlees van de andere appel later in stukjes.
Vul de kip met de appelpartjes, stop ook een klontje boter (± 25 gr) in de buikholte en maak die met houten prikkertjes dicht.
Wrijf de kip in met zout en een weinig peper.
Verhit 100 g boter in een passende braadpan en bak de kip aan alle kanten goudgeel.
Zet het vuur laag en laat de kip 30 minuten zachtjes braden.
Keer de kip enkele malen.
Voeg daarna de stukjes appel aan de braadboter toe en schep alles om.
Voeg na 5 minuten de Verboden Vrucht toe, leg het deksel op de pan en laat de kip dan nog 20 - 25 minuten zachtjes smoren.
Neem de kip uit de pan en houd haar warm.
Stort de inhoud van de braadpan op een fijne zeef en wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef.
Breng de nu verkregen saus aan de kook, voeg de gevogeltefond toe en wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen.
Strooi de allesbinder in de saus en roer alles krachtig door.
Schenk de room erbij en laat de saus nog enkele minuten heel zachtjes pruttelen.
Proef de saus en voeg naar smaak zout, peper en piment toe.
Neem de houten prikkers uit de kip en leg de kip op een voorverwarmde schaal.
Schenk enkele eetl. saus over de kip en serveer de rest van de saus in een sauskom.
Geef er groene sla en pommes frites bij.

Terug