Kip met spek

  • 1 kip van 2,5 kg
  • 4 sneden spek
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakt teentje look
  • 1/4 liter kippenbouillon
  • ½ theel. zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl. maizena, opgelost in 2 eetl. water
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie of bieslook

Leg een Römertopf 10 minuten in koud water.
Bind de kip op en leg ze in de pot met de borst naar boven.
Snijd het spek in kleine stukjes, bak het knapperig en strooi het spek over de kip.
Voeg de ui, look, kippenbouillon, zout & peper toe, doe het deksel op de pot en zet hem een koude oven.
Voer de oven geleidelijk op tot 230 °C en braad het gerecht 1,5 uur.
Giet het kookvocht in een klein pannetje, breng het aan de kook en voeg het maizenamengsel toe.
Voeg de peterselie of bieslook aan de saus toe en giet haar over de kip.
Serveer met rijst of noedels en een tomatensalade.

Terug