Kip met krieken, abrikozen in kriekenbier

  • 4 braadsticks
  • 2 eetl. ganzevet (of hoeveboter)
  • 20 gedroogde abrikozen
  • 1 potje Noordkrieken
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 2 grote, fijngesnipperde uien
  • 1 eetl. honing
  • enkele takjes tijm of een snufje gedroogde tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • enkele blaadjes salie
  • enkele takjes oregano of een theel. gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 0,35 liter kriekbier

Wel de abrikozen een uur in het kriekbier.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan in enkele minuten lichtbruin.
Smelt het ganzevet (of de boter) in een braadpan en bak de braadsticks aan alle kanten bruin.
Voeg de gewelde abrikozen met de kriekbiermarinade en de krieken bij de kip.
Voeg ook de kruiden toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Laat de kip op laag vuur verder garen tot het vlees spontaan van het bot valt.
Geef er gekookte aardappelen bij.

Of: voeg 25 minuten voor het opdienen aardappelen, courgettes en/of wortelen aan de kip toe.
Het resultaat is dan een stoofpot die als volledige maaltijd kan dienen.

Terug