Kip en ananas in bierbeslag

  • 500 g kipfilet
  • zout, peper
  • 1 ananas
  • 2 rode pepers
  • 1 flesje witbier (30 cl, Hoegaarden)
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • tabasco
  • (zonnebloem)olie om te frituren
  • keukenpapier

Kook de kipfilets in ruim kokend water met zout in ± 20 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en dep ze droog.
Schil de ananas, verwijder het hart en snijd hem in schijven.
Snijd de schijven in stukken van ± 2 cm.
Snijd de kipfilet in stukken van 2 cm.
Wrijf de pepers tussen uw handen zodanig dat de zaadlijsten loslaten.
Was de pepers, verwijder de stelen en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
(Gebruik tijdens deze werkzaamheden wel huishoudhandschoenen, pepers zijn zeer gemeen).
Zeef de bloem en roer dit met het bier, het ei en de tabasco tot een glad beslag.
Voeg wat zout & peper toe.
Verhit de olie tot er een witte damp af komt (180 °C).
Haal de kip en de ananas door het beslag en frituur ze met 3 stuks tegelijk in ± 3 minuten gaar en goudbruin.
Garneer de kip met verse ananas en verse munt.

Bieradvies: Hoegaarden witbier

Terug