Karbonade met wortel, appel en krenten

Karbonade met wortel, appel en krenten

  • 400 g rundsstoofvlees
  • 400 g runds/kalfs gehakt
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • een flinke scheut donkere Leffe
  • 3 wortelen
  • een handvol krenten
  • 1 appel
  • rozemarijn
  • tijm
  • peper
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • boter

Gehakt mengen met het ei, chapelure, tijm, rozemarijn en peper en maak er kleine bouletten van.
Bak deze bruin aan in een beetje boter en evenzeer het stoofvlees.
Warm de tajine goed op en voeg het vlees toe, zet het vuur zeer laag.
De in blokjes gesneden wortelen en appel toevoegen.
Breng op smaak met de kruiden en het bouillon keteltje en voeg de krenten en Leffe toe.
Deksel op de tajine en laat rustig garen.
Voor het opdienen de saus binden.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug