Kangoeroefilet vergezeld van groene asperges

kangoeroefilet_groene_asperges (2K)

voor 2 personen

  • 400 g kangoeroe filet
  • een handvol rozijnen
  • 2 sjalotjes
  • boter
  • 12½ cl wildfond
  • een scheut rode wijn
  • peper
  • venkelzaad
  • gemberpoeder
  • tijm
  • koriander
  • 300 g fijne groene asperges

Kangoeroefilets in blokjes snijden.
Laat de boter smelten, de fijn gesneden sjalotjes glazig aanbakken en samen met de rozijnen, kruiden, de fond en rode wijn toevoegen.
Laat even inkoken indien nodig bijbinden met een donkere roux.
De kangoeroeblokjes goed gekruid op een hevig vuur in een klontje boter kort aanbakken.
Liefst nog rood vanbinnen.
Voeg de saus bij het vlees en laat enkele minuten sudderen.
Asperges worden niet geschild alleen een stukje van onder afsnijden, deze zijn super vers.
Kook groene asperges in een pan met een bodempje water, bestrooid met zout.
Ze zijn veel sneller gaar dan witte asperges, soms al na 5 minuten.
Vaak controleren dus!
Serveer dit alles op bord, voor degenen die het wensen een beetje rozijnen erbij dresseren .
Aardappelpuree met uienconfituur werd hier bij geserveerd.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug