Kalkoen met abdijbier

  • 1 kalkoen van 2,5 kg
  • 100 g reuzel
  • 4 uien
  • ¾ l donker abdijbier
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g veenbessenmoes
  • 100 g boter
  • peper
  • zout

Doe een beetje reuzel in een braadslede, leg de schoongemaakte en met wat zout & peper ingewreven kalkoen daarin en laat de kalkoen in de oven ± 40 minuten aan iedere kant braden.
Voeg de rest van de reuzel toe en laat de kalkoen op de rug liggen.
Leg na 15 minuten de uien rondom de vogel.
Voeg het bier, de tijm en de laurier toe en laat het geheel in een matigwarme oven in ± 2 uur gaar worden.
Maak de saus eventueel dik met beurre manié (50 g boter met bloem).
Warm de veenbessenmoes op.
Smelt de boter en schenk deze over de kalkoen.
Snijd de vogel in stukken en serveer die eventueel in de braadslede.
Serveer de warme veenbessenmoes samen met de kalkoen.

Terug