Kalfsgebraad -schijfjes met wintergarnituren in een honing-dillemosterdsausje

Kalfsgebraad -schijfjes met wintergarnituren in een honing-dillemosterdsausje

voor 5 personen

  • +/- 1 kg kalfsgebraad
  • peper
  • zeezout
  • muskaatnoot
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • marjolein
  • rozemarijn
  • tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 30 cl witte porto
  • 40 cl kalfsfond
  • 300 g mosterd met honing en dille
  • 400 g spruiten
  • 3 stronken witloof
  • 4 sjalotjes
  • 5 wortelen
  • 12 tal aardappelen
  • een flinke klont goede boter
  • 1 eike vers van de pers
  • 5 kerstomaatjes
  • fijn gesneden kervel
  • 20 cl room
  • 1 soepl. boter
  • 1 soepl. bloem

Het vlees insmeren met twee soeplepels mosterd vevolgens kruiden met peper, zeezout, paprikapoeder, marjolein, rozemarijn, tijm en leg het in een braadslede.
Vervolgens de porto, kalfsfond, laurier en kruidnagel toevoegen en een laat het een nachtje marineren.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog en bak deze even bruin aan in een beetje boter, leg het in een popere braadslede en voeg een deel van de marinade toe.
Zet het in een voorverwarmde oven op 160 °C en bak deze rosé gaar.
Haal het vlees uit de braadslede wikkel in alluminium en laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Witloof en spruiten gaar steamen en de wortelen in staafjes snijden en deze evenzeer steamen en kruid naar smaak met peper, zeezout en muskaatnoot, hou warm in de oven.
Aardappelen schillen in grove stukken snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren kruiden naar smaak met peper, zeezout en muskaatnoot.
Roer er het ei eronder samen met de boter en spuit er mooie toefjes van en zet het in de oven voor een goudbruin kleurtje.
De tomaatjes in een beboterde schaal leggen en evenzeer in de oven plaatsen.
Maak een roux van de boter, bloem en een deel van de marinade van het vlees, voeg vervolgens de room toe en de mosterd.
Serveer alles zeer warm op een bord en werk af met de fijn gesneden kervel.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug