Koperen kalfsfricandeau

  • 500 g in fijne reepjes gesneden kalfsfricandeau
  • 50 g fijngesneden champignons
  • 50 g fijngesneden oesterzwammen
  • 150 g fijngesneden wit van prei
  • 150 g fijngesneden bleekselderij
  • 2 kleine, zeer fijngesneden lente-uitjes
  • 2 eetl. grove (Gulpener of Hemelse) mosterd
  • 3 dl Koperen ABT (jubileumbier)
  • 1 dl kippenbouillon
  • 100 g crème fraîche
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Braad de reepjes kalfsfricandeau om en om in de olie snel lichtbruin en bestrooi ze licht met peper en zout.
Temper het vuur, voeg het wit van de prei, de bleekselderij en de helft van het jubileumbier toe en laat dit 45 minuten zachtjes stoven.
Neem de groenten en het vlees uit de pan en houd ze in een aparte schaal warm.
Doe de rest van het bier, de champignons, de oesterzwammen en de grove mosterd in de pan en laat 10 minuten goed doorwarmen.
Laat het stoofvocht wat inkoken, doe er tenslotte de crème fraîche bij en roer die er goed, maar voorzichtig door.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de fricandeau met de groenten op voorverwarmde borden.
Dresseer het champignonmengsel en de saus erover en garneer met een lepel zeer fijngesneden lente-uitjes.
Serveer er aardappelkroketjes of fijne pommes Parisiennes, gebakken appelschijfjes en in boter gestoofde dunne sperzieboontjes bij.
Drink er een gekoeld glas Koperen ABT roggebier bij.

Terug