|
|
Bestrooi de stukjes vlees met bloem.
Laat in een braadpan 50 g boter en het spekvet heet worden en bak de stukjes vlees hierin aan alle kanten snel
goudbruin.
Voeg de ui en de appel toe en laat ook die wat kleur aannemen.
Voeg dan de kruidnagels, laurierbladen, zout, royaal peper, de jeneverbes-sen en de zilveruitjes toe en overgiet dit
alles met de voorverwarmde wijn.
Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven.
Giet er, als het te droog wordt, wat heet water bij.
Schep het vleesmengsel met het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje
aardappelpuree.
Strooi er beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje boter op.
Zet de schotel een kwartier bovenin een op 250 °C voorverwarmde oven tot zich een goudbruin korstje heeft
gevormd.