Ierse filet pur met asperges, puree en vergezeld van een zacht sausje

Ierse filet pur met asperges, puree en vergezeld van een zacht sausje

voor 2 personen

  • 12 asperges
  • 2 Ierse filet pur per stuk ± 200 g
  • 4 aardappelen
  • 1 tomaat concassé
  • 10 cl vleesbouillon
  • peper
  • bindmiddel
  • 50 g goede boter
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 eike vers van de pers
  • kurkuma
  • boter

Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten, pureren en deze kruiden met peper / zout / kuruma en muskaatnoot, voeg een klontje boter toe en het ei dit goed onder elkaar mengen samen met de tomatenblokjes.
Filet pur gekruid rosé aanbakken.
Asperges schillen deze kruiden en beetgaar steamen.
Warm de bouillon op en voeg de goede boter toe, kruid goed af met peper en indien nodig bijbinden.
Serveer deze dagschotel zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug