Hutspot uit Frans-Vlaanderen

  • 1 ossestaart
  • 400 g klapstuk
  • zout
  • peper
  • 2 grote winterwortelen
  • 500 g schorseneren
  • ½ koolraap
  • 1 kg aardappelen
  • 4 uien
  • 100 g pekelspek (zuurkoolspek)
  • 25 g bloem
  • 40 g boter

Laat de in stukken gesneden ossestaart, het klapstuk en het stuk pekelspek ± 1,5 uur in ruim water zachtjes koken.
Bestrijk een stevige stoofpan met boter en leg de in reepjes gesneden wortelen, de kleingesneden schorseneren, de reepjes koolraap, de in vieren gesneden aardappelen en de in plakken gesneden uien daarop.
Leg de stukken vlees erbij, giet er wat bouillon van het vlees over en laat alles met elkaar in 45 - 60 minuten gaar stoven.
Maak een saus van de resterende boter, de bloem en ± 30 cl van de bouillon en geef die apart of giet haar over de hutspot.

Terug