Hutspot op z'n Gents

  • 200 g spek
  • 1 varkensoor, -poot en -staart
  • 1 ossestaart
  • 250 g kalfsborst
  • 1 runderschenkel
  • 1 kalfsschenkel
  • 500 g schapeschouder
  • peper, zout
  • 4 grote wortelen
  • 1 bloemkool
  • 2 preien
  • 1 selder
  • 3 rapen
  • 250 g spruiten
  • ½ savooienkool
  • 4 grote uien
  • 200 g varkensworst
  • 25 g boter

Zet het vlees in ruim water en laat het even koken.
Giet het water weg en spoel alles met koud water af.
Zet het vlees weer op met water en peper en zout en laat alles 2,5 uur koken.
Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijke stukken.
Voeg alle groenten toe en laat ze een half uur koken.
Voeg nu de worst erbij en bak de worst.
Dien op met mosterd en gekookte aardappelen of brood.

Terug