Hindegebraad met gevulde portobello

hindegebraad_portobello (4K)

  • 800 g hindegebraad
  • 4 portobello
  • 4 sjalotjes
  • 2 stukken venkel
  • 20 tal spruiten
  • 2 soepl. krenten
  • zeezout
  • zwarte peper
  • koriander
  • nootmuskaat
  • venkelzaad
  • boter
  • 400 g lintpasta
  • 40 cl room
  • 25 cl boursin cuisine met kruiden

Hindegebraad goed gekruid in een beetje boter bruin aan bakken.
In een voorverwarmde oven op 180 °C ± 30 minuten rosé aanbakken.
Pasta beetgaar koken in licht gezouten water.
Sjalotjes fijn snijden.
Spruiten in ringen snijden.
Venkel in blokjes snijden.
Groenten kort aanstoven evenzeer kruiden en de krenten toevoegen.
Portobello's het steeltje verwijderen, vul deze met de de groentenmengeling.
Zet deze ± 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Room in de pan van het vlees deze opwarmen en de boursin toevoegen.
Laat de saus een beetje indikken, indien nodig bijkruiden.
Roer de saus onder de pasta.
Snij het vlees in dunne schijven.
Presenteer op bord, maak een nestje van de pasta en leg deze in het midden van het bord.
Presenteer de gevulde portobello erboven op.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug