Hindegebraad, gemarineerd

Hindegebraad, gemarineerd

voor 2 personen

  • 600 g hindegebraad
  • gember
  • komijn
  • marjolein
  • tijm
  • koriander
  • venkelzaad
  • mosterdzaad
  • 1 stengel wit van porei
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 1 wortel
  • rode wijn
  • 30 g goede boter
  • boter voor het bakken
  • 200 g kastanjechampignons

Maak een marinade van de kruiden met rode wijn en voeg de fijngesneden groenten toe behalve de champignons, deze apart houden.
Leg het vlees in een schotel en voeg de marinade toe aan het vlees, moet wel onder staan.
Laat ± 12 uur marineren, haal dan het vlees uit de marinade en dep het droog, bak dit ± 20 à 30 minuten rosé aan.
Warm de marinade op en laat het op een matig vuur pruttelen en mix dit en breng het terug aan de kook.
Voeg de in kwart gesneden champignons toe samen met de goede boter.
Snij het vlees in mooie schijven en dien zeer warm op.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug