Hindefilet met trio van puree

hindefilet_puree (3K)
voor 5 personen
  • ± 1 kg hindefilet
  • rozemarijn
  • venkelzaad
  • dragon
  • grof zeezout
  • olijfolie
  • 12 aardappelen
  • 100 g rode kool
  • 100 g zurkel (bokaal)
  • nootmuskaat
  • gemalen peper
  • boter
  • 1 eitje vers van de pers

Hindefilet kruiden met rozemarijn, venkelzaad, dragon en grof zeezout en deze in olijfolie wentelen.
Desnoods een nachtje laten marineren.
Bak deze rosé aan in een beetje boter.
Kook aardappelen zoals gewoonlijk en giet af, pureer en kruid met muskaatnoot, peper voeg het eitje en boter toe en meng alles goed.
Verdeel de puree in 3 porties, een deel mengen met rode kool de andere met zurkel en de derde portie naturel.
Neem een vierkante uitsteekvorm en vul met rode koolpuree vervolgens de zurkelpuree bovenop een toefje naturel puree.
Vergeet de vorm niet in te smeren met boter of olijfolie.
Zet deze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Serveer dit alles op bord garneer af naar keuze.
Als groenten werden er gewokte staafjes wortelen en in jullienne gesneden porei bij geserveerd.
Voor de saus: mijn voorkeur dragon saus.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug