Hindefilet met een zacht mosterd sausje

hindefilet_mosterd (3K)

voor 2 personen

  • 400 g hindefilet
  • peper
  • zout
  • 1 grote zoete aardappel
    • saus
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 3 soeplepels honingmosterd olie&azijn
  • peper
  • boter
  • 15 cl room
    • afwerking
  • peterselie
  • champignon
  • tomaatje
  • peper
    • groenten
  • 2 sjalotjes fijn snijden
  • 6 tal Parijse champignons in schijfjes snijden
  • stukje venkel fijn snijden
  • 1 pijl witloof fijn snijden
  • 4 snoep tomaatjes halveren
  • 2 mini komkommers in ringen gesneden
  • peper
  • zout
  • venkelzaad
  • salie
  • rozemarijn

Kook de zoete aardappel beetgaar in schil giet af en verwijder de schil voorzichtig en snijd de aardappel in twee.
Groenten kruiden en even opstoven of op wokken aan jullie de keus.

De saus
Sjalotjes even aanstoven, de room en honingmosterd toevoegen.
Bijkruiden met peper laat dit even indikken indien nodig bij binden.
Boter laten smelten in een pan moet zeer warm zijn.
Het vlees aan beide kanten dicht schroeien, kruiden en op een zacht vuur rosé aan bakken.
In een voorverwarmde oven 180 °C de op bord gepresenteerde aardappel met groenten afgewerkt een champignon en tomaatje gedurende enkele minuten opwarmen.
Haal de warme borden uit de oven presenteer de saus op het bord en trancheer het vlees over de saus werk af met peterselie en gemalen peper.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug