Hespengebraad met kippenlevertjes en ham

  • 800 g hespengebraad
  • 100 g boter
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 300 g kippenlevertjes
  • 2 eetl. bloem
  • 250 g champignons
  • 1 dikke plak ham
  • 2 eetl. Cognac
  • 2 dl kalfsfond of bouillon
  • 1 dl room

Het vlees aan alle kanten laten kleuren in hete boter, kruiden met peper en zout en onder deksel nog 50 minuten laten bakken tot het gaar is.
De zorgvuldig schoongemaakte en gespoelde kippenlevers door de bloem wentelen en gaarbakken in boter met de fijngesneden champignons en de hamblokjes.
Flambeer met Cognac en giet de kalfsfond erbij.
Laten inkoken en voeg naar smaak wat room toe.
Het vlees in plakken snijden en op een warme serveerschotel schikken.
De saus met de kippenlevertjes eromheen scheppen.
Serveren met aardappelpuree die gemengd is met andijvie of savooienkool.

Bron: VLAM

Terug