Hespengebraad met appels en peren

hespengebraad_appels (2K)

  • 600 g hespengebraad
  • 4 eetl. Dijon mosterd
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 appels geschild, in kwartjes
  • 2 peren geschild, in kwartjes
  • 4 eetl. ciderazijn
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 theel. tijm
  • 1 eetl. Luikse siroop
  • zout
  • peper
  • 1 theel. roze peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk het vlees met mosterd, bestrooi met zout & peper.
Verwarm in een bakpan de olijfolie.
Bak het vlees 5 minuten aan elke kant goudbruin.
Zet apart.
Bak de kwartjes appel en peer goud bruin.
Zet apart.
Blus de pan met ciderazijn.
Voeg de honing toe en laat inkoken.
Plaats het vlees in een ovenschaal.
Bestrooi met de tijm.
Bak 15 minuten in de oven.
Verdeel het fruit over de schaal.
Bak nog 15 minuten.
Snijd het vlees in plakken.
Voeg al roerend de Luikse siroop toe aan de saus.
Verdeel het vlees en het fruit over de borden.
Garneer met een schepje saus.
Bestrooi met roze peper.

Variant
Voeg een mespunt gemalen komijnzaad toe.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug