Hazebouten met pruimen, gestoofd in Mc Chouffe

  • 1 kg hazebouten
  • 1 ui
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 1 theel. tijm
  • 1 theel. gekneusde jeneverbessen
  • 150 g gedroogde, ontpitte pruimen
  • 2 gekneusde kruidnagels
  • 4 eetl. bosbessenjam
  • 2 eetl. Worcestershiresaus
  • 4 eetl. zonnebloemolie of roomboter
  • 40 cl Mc Chouffe
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Wrijf de hazebouten met wat versgemalen peper en zout in en braad ze in de boter of zonnebloemolie zo snel mogelijk aan.
Zet het vuur laag, doe er de fijngehakte ui, de knoflook, de tijm, de gekneusde jeneverbessen, de kruidnagels, de ontpitte en fijngesneden pruimen en de helft van het bier bij en laat het geheel ± 1 uur zacht stoven.
Voeg na dit uur de Worcestershiresaus, de bosbessenjam en het restant van het bier toe en laat nog een kwartier stoven.
Haal de hazebouten eruit en houd ze warm.
Zeef de saus, doe haar terug in de braadpan en laat haar zoveel mogelijk inkoken.
Verdeel de hazebouten over 4 voorverwarmde borden en schenk de saus erover.
Serveer met aardappelpuree, rodekool met appeltjes en gestoofde peertjes.

Bron: NN

Terug