Gevulde rauwe hamrolletjes

(Ardennen)

Rauwe ham is een heerlijk product uit de Belgische Ardennen.
Vaak wort rauwe ham koud gegeten met bijvoorbeeld zure augurkjes en grof brood.
Maar juist in dit warme gerecht komt de lekkere rooksmaak ook goed naar voren.

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 3 fijngesneden teentjes look
  • 1 rode paprika's in lange dunne reepjes
  • 1 grote ongeschilde courgette in blokjes
  • 2 grote ontvelde vleestomaten in partjes
  • zout, peper
  • 1 theel. fijngesneden tijm
  • 2 eetl. fijngesneden basilicum
  • 75 g grofgeraspte jong belegen kaas
  • 12 grote iets dikker gesneden plakken rauwe Ardenner ham

Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de ui en de look hierin ± 5 minuten zachtjes.
Bak de paprika ± 5 minuten mee.
Voeg de courgette, de tomaten, zout, peper en tijm toe en laat de groenten op zacht vuur ± 15 minuten stoven tot het vocht is verdampt.
Roer de basilicum en de kaas erdoor.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel het groentemengsel over de plakjes ham en rol de ham op.
Leg de rolletjes in een ovenschaal, bestrijk de bovenkant van de rolletjes met 1 eetl. olie en bak de ham in het midden van de oven in 10 - 15 minuten krokant.
Serveer bij deze hamrolletjes in de schil gekookte aardappelen, met daarbij
een grove mosterdroom van 1,25 dl crème fraîche, gemengd met 1 eetl. grove mosterd.

Terug