Hallooweenballetjes

hallooweenballetjes (5K)

  • 800 g kalfsgehakt
  • 1 eitje vers van de pers
  • chapelure
  • knoflookpoeder
  • chilipoeder
  • 50 g pecorinokaas
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ajuin
  • 1 wortel
  • 1 wit van de prei
  • 70 g tomatenpuree
  • 700 g gehaktegehakt tomaten
  • marjolein
  • dragon
  • zout
  • suiker
  • 100 g Gorgonzola kaas
  • olijfolie

Meng het gehakt met het ei, chapelure (paneermeel), kruiden met een beetje lookpoeder en chilipoeder en voeg de pecorinokaas toe.
Maak er balletjes van en bak deze in olijfolie.
Voeg de in reepjes gesneden groenten toe, zet het vuur lager en laat zacht stoven.
De gehakte tomaten en tomatenpuree toevoegen.
Kruiden naar eigen smaak met marjolein, dragon, zout en suiker.
Als laatste de in stukken gesneden Gorgonzola eronder mengen.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug