Gyros op een andere manier gepresenteerd

gyros_andere (3K)

  • 750 g gyros )Lidl'
  • 80 g boter
  • 100 g bloem
  • 1 l melk
  • 8 wortelen
  • 1 soepl. suiker
  • 1 ajuin
  • 8 aardappelen
  • 1 eike vers van de pers
  • muskaatnoot
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • boter
  • 4 bladerdeegkoekjes

Aardappelen gaar koken.
Wortelen in kleine blokjes snijden beetgaar koken met suiker.;br: Giet af.
Ajuin in kleine blokjes snijden aanstoven in een beetje boter en de wortelen toevoegen.
Aardappelen pureren, kruiden het eike en olijfolie toevoegen meng zeer goed.
Een deel van de wortelen toevoegen en goed mengen.
Bak de gyros in een beetje boter krokant aan.
Van de boter, bloem en melk een bechamelsaus maken.
Voeg de gyros toe kruiden hoeft niet de gyros is genoeg gekruid.
Bladerdeeggebakjes opwarmen in de oven.
Serveer alles zeer warm op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug