Gratin met asperges vergezeld met een fijn groenten sausje

Gratin met asperges vergezeld met een fijn groenten sausje

voor 2 personen

  • 10 tal asperges
  • 2 kalkoenlapjes
  • 6 aardappelen
  • een handvol bladpeterselie
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
    • voor de saus:
  • een stukje groene paprika
  • een stukje gele paprika
  • een stukje rode paprika
  • ½ ajuin
  • 100 g cambozola
  • 10 cl room
  • enkele blaadjes bladpeterselie
  • een beetje bloem / boter om te binden
  • peper & zout

Aardappelen schillen en in schijven snijden en deze beetgaar koken en afgieten.
Neem een uitsteekvorm vul deze met de gekruide aardappelen vermengd met de fijn gehakte peterselie en een beetje gemalen kaas.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C ± 10 minuten.
Asperges schillen, kruiden deze beetgaar steamen.
Kalkoenlapjes kruiden en aanbakken.

Voor de saus: snij de groenten zeer fijn en stoof deze aan in een beetje boter, voeg de room en de kaas in blokjes gesneden toe.
Warm de saus goed op, niet laten koken, indien nodig bijbinden.
Serveer alles zeer warm op een bord en werk af met bladpeterselie, een stukje kaas en gemalen peper.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug