Gevulde appelsien op een bedje van gestoofd fruit met rosé gebakken eendeborst

gevulde_appelsien_fruit_eendeborst (3K)

voor 2 personen

  • 4 appelsienen
  • 1 avocado
  • ½ granaatappel
  • een klontje boter
  • een beetje bloem
  • gemalen peper
  • aromat
  • 1 grote zoete aardappel
  • een handvol mozzarella
  • een beetje chapelure
  • 1 eendeborst ± 400 g

Pers een appelsien uit, de andere twee ontdoen van schil en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen.
Avocado schillen en in blokjes snijden.
Granaatappel verwijder de pitjes.
Doe deze ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat ± 10 minuten stoven kruiden met peper en aromat.
Voor de saus te binden boter en bloem goed mengen, roer deze onder de vruchtenmengeling.
Zoete aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden kook deze beetgaar.
Appelsien halveren en het vruchtvlees verwijderen, snijd het vruchtvlees tss de vliesjes eruit.
Aardappel met een vork zo goed mogelijk pureren (een vork genomen bij gebrek aan een pureestamper).
De puree kruiden en meng het vruchtvlees van de appelsien eronder, even zeer de kaas.
Houd een beetje kaas aan de kant.
Vul de uitgeholde appelsienen met de puree.
Strooi er een beetje kaas erover en chapelure, even onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Snij de vetkant van de eedeborst in ruitvorm, bak deze zonder vetstoffen aan (vetkant) ± 7 minuten, draai om en bak de vleeskant ook ± 7 minuten
Draai het vlees in aluminiumfolie en laat even rusten.
Snij het rozig vlees in gelijke stukken.
Dresseer alles zeer warm op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug