Vlaamse gehakttaart met kaas

  • 200 g bloem + 2 eetl. bloem voor het bestuiven
  • 3 eieren
  • 100 g koude boter
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • versgemalen peper
  • paprikapoeder
  • 150 g geraspte oude kaas

Zeef 200 g bloem en een snufje zout boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
Breek er 1 ei boven, voeg de boter toe en snijd die met 2 messen tot kleine korreltjes.
Kneed het snel tot een samenhangend deeg (voeg, als het deeg te droog is, 1 eetl. water toe).
Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 30 minuten rusten.
Meng in een kom het gehakt, de ui, peper en paprikapoeder door elkaar.
Verwarm de oven voor op 225 °C en vet een springvorm (Ø 22 cm) in.
Bestuif het aanrecht met bloem.
Rol het deeg tot een ronde lap van ± 28 cm uit en bekleed er de springvorm mee.
Schep het gehakt erin en druk het aan.
Bak de taart in het midden van de oven ± 45 minuten.
Strooi de kaas erover en bak de taart in nog eens ± 15 minuten goudbruin en gaar.

Terug