Gehaktballetjes in een apart tomatensausje

Gehaktballetjes in een apart tomatensausje

  • 600 g varkens-kalfsgehakt
  • chapelure
  • 1 eike vers van de pers
  • 150 g groene olijven ontpit
  • 80 cl tomatencoulis met basilicum
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes look
  • 1 blikje tomaten puree
  • basilicum
  • gember
  • peper
  • boter
  • 1 soepl. vloeibare honing
  • 2 klontjes suiker
  • oregano

Meng het gehakt met het eike en de chapelure, deze naar smaak kruiden en er balletjes draaien.
Bak deze even aan in boter.
Ajuin in blokjes snijden, olijven halveren, wortelen in blokjes snijden eveneens de appel.
Look door de perser doen.
Stoof aan in een beetje boter en goed kruiden.
De tomatencoulis, suiker, honing en tomatenpuree toevoegen.
Laat op een middelmatig vuur sudderen en voeg de balletjes toe.
Mijn vriendin zegt: "Laat deze samen trouwen voor een heerlijke sausje met balletjes".
Serveer dit gerecht met pasta of aardappelpuree.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug