Gehaktballetjes met Grimbergen Dubbel

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 fijngewreven beschuiten
  • 2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 2 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 theel. sambal oelek
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 eetl. fijngeknipte bladselderij
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 dl runderbouillon
  • 1 flesje Grimbergen Dubbel (30 cl)
  • peper, zout

Meng het gehakt met alle ingrediënten t/m de bladselderij en vorm er mooie balletjes van.
Verhit de olie in een braadpan met anti-aanbaklaag en bak de gehaktballetjes hierin om en om goudbruin.
Zet het vuur laag, voeg de tomatenpuree, de bouillon en de helft van het bier toe en laat de balletjes ± 30 minuten stoven.
Schenk er de laatste 10 minuten de rest van het bier bij en laat de saus, onafgedekt, wat inkoken.
Breng de saus op smaak met zout & peper.
Verdeel de gehaktballetjes en de saus over 4 borden en geef er pasta, gnocchi of drooggekookte rijst en in boter gestoofde broccoli of groene kool bij.
Drink er een goed gekoeld glas Grimbergen Dubbel bij.

Tip:
Ter grootte van een stuiter zijn deze gehaktballetjes ook heel lekker als borrelhapje.

Terug