Frietjes met biefstuk en kropsla

frietjes_biefstuk (2K)

  • 1 kg grote bloemige aardappelen
  • 4 x 180 g filet pur
  • 1 kropsla
  • 1 eierdooier
  • 1 dl arachideolie
  • 4 eetl. olie (om te grillen)
  • grof zout & peper
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • 4 eetl. saladedressing

We starten met de frieten: schil de aardappelen en snijd ze in frieten van om en bij de centimeter.
Spoel de frieten niet maar dep ze droog in keukenpapier.
Bak ze een eerste keer in zuivere olie op 160 °C, tot ze 'zingen' (d.w.z. bij het schudden van het frituurmandje moeten ze reeds krokant aanvoelen).
Bereid intussen de mayonaise.
Roer de eierdooier los met de mosterd, voeg straalsgewijs de arachideolie toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Strijk het vlees in met de olie en rooster op een matig warme grill.
Breng op smaak met peper en zout.
Was de kropsla en maak aan met de dressing.
Bak net voor het serveren de frieten een 2e keer in olie van 180 °C, laat kort uitlekken op keukenpapier en strooi hier zout over.

Bron: Patapas

Terug