"Fried Rice" met varkensreepjes, chili en groene bloemkool

"Fried Rice" met varkensreepjes, chili en groene bloemkool

  • 400 g varkensvlees
    (in reepjes, "finettes")
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetl. soyasaus
  • 1 eetl. sesamolie
  • ½ prei, fijngesneden
  • 10 champignons in schijfjes gesneden
  • 1 groene bloemkool (romanesco) of broccoli, fijngesneden
  • olie om in te bakken
  • 600 g rijst, gekookt en koud
  • peper
  • zout
  • 1 limoen
  • yoghurt

Meng look, sjalot, chili, soyasaus en sesamolie.
Doe de marinade in een vrieszak en voeg de finettes toe.
Knoop de zak dicht en schud krachtig met de zak.
Laat 10 minuten marineren.
Verhit olie in een wok.
Voeg het vlees toe en roerbak 2 minuten.
Neem het vlees uit de wok.
Roerbak de groenten in de wok gedurende 5 minuten.
Voeg er het vlees aan toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg er de gekookte rijst bij en laat alles warm worden.
Serveer met limoenpartjes en yoghurt.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug