Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes

Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes

  • 600 g kalfsstoofvlees
    (afkomstig van de borst, hals of schouder)
  • 7½ dl magere rundbouillon
  • 1 flesje witbier
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 100 g champignons
  • ½ bloemkool
  • 1 kruidentuiltje van
    peterselietakjes, tijm en laurier
  • 2 eetl. gehakte kervel
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 eetl. maizena
  • boter
  • versgemalen peper & grof zout

Snijd het kalfsvlees in stukken van ± 3 cm.
Bak het vlees in boter.
Stoof de gesneden ui en de knoflook in dezelfde pan.
Overgiet met rundbouillon en witbier, kruid met zout & peper.
Voeg het kruidentuiltje toe en laat een uurtje sudderen op een zacht vuur.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snijd de champignons in twee en bak ze kort in boter.
Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
Meng ze met de resterende boter en de kervel.
Bind de fricassee met maizena.
Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer samen met de aardappelen in diepe borden.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug