Faisan de la Forestière

Bosfazant

  • 1 geplukte en uitgehangen fazant
  • kruiden uit het bos
  • champignons zoals de hand ze vindt
  • (truffel)
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • rode wijn
  • boter
  • bloem

Versnijd de fazant.
Veeg de champignons af, snijd ze in gelijke delen, bak ze in hete olie aan en laat ze uitdruipen.
Bestrooi de fazantdelen met peper en braad ze aan.
Voeg bloem toe, braad verder en meng er bouillon en rode wijn door.
Strooi er kruiden en zout over.
Laat het geheel lichtjes inkoken en stoof de fazant op zacht vuur of in een warme oven.
Neem de fazantdelen dan uit het vocht en houd ze op een hoekje van het fornuis warm.
Laat de saus inkoken en voeg de champignons, (eventueel truffel) en kruiden toe.

Serveer er gepofte aardappel en kastanjepuree bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug