Entrecote met in bier gestoofde uien

(2 personen)

  • 6 kleine uien
  • 25 g boter
  • 1,5 dl donker bier
  • 1 theel. tijm
  • 2 entrecotes á 150 gr
  • 1 sneetje ontbijtkoek
  • zout
  • peper

Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtjes bakken.
Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien.
Blijf roeren tot het vocht is gebonden.
Leg de entrecotes op 2 warme borden.
Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.
Lekker met pittig gekruide spruitjes.

Magnetron:
Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
Smelt in een glazen schaal 1 eetl. boter in ± ½ minuut op vol vermogen.
Voeg de uien, 1 dl bier en de tijm toe en verhit alles 5 minuten op vol
vermogen.
Roer de stukjes ontbijtkoek door de uien.
Blijf roeren tot het vocht gebonden is.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog
vuur in ± 5 minuten bruin.
Leg de entrecotes op 2 warme borden.
Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.

Terug