Eenpansgerecht met kip, aardappel en groenten

eenpansgerecht_kip (3K)

  • 8 kippendijen zonder vel en been
  • 300 g kippengehakt
  • chapelure
  • 1 eitje vers van de pers
  • 1 rode ajuinringen
  • 200 g champignons in 4 snijden
  • boter
  • 1 rode paprika halve ringen
  • 1 gele paprika halve ringen
  • 1 groen paprika halve ringen
  • 15 aardappelen half gaar in dikke schijven
  • satékruiden
  • 12½ cl room
  • 1 potje Boursin cuisine curry Thai

Meng de groenten en aardappelen goed onder elkaar en leg deze in een beboterde hittebestendige schotel.
Maak van het kippengehakt gemengd met het ei, chapelure en satékruiden kleine balletjes en bak deze bruin aan in boter.
De kippendijen evenzeer kruiden met de satékruiden en aanbakken aan alle kanten.
Leg deze op het groenten - aardappelmengsel.
Room en Boursin mengen en over het gerecht gieten.
Zet de schotel, afgedekt met aluminium, in een voorverwarmde oven op 200 °C laat ± 45 minuten bakken.
Serveer dit gerecht zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug