Eendenborstfilets met kersen en Kriek Boon

  • 4 eendenborstfilets
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 eetl. roomboter
  • 40 g wortel
  • 40 g knolselderij
  • 40 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 potje kersen op sap (350 gr)
  • 1 flesje Kriek Boon van 37,5 cl
  • peper en zout naar smaak

Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit ze in 1 eetl. roomboter goudbruin.
Voeg het bier, de tijm en het kersensap toe en laat het 10 - 15 minuten doorkoken.
Haal dan het takje tijm uit de pan, breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper en houd haar warm.
Smeer de eendenborstfilets in met wat peper en zout en bak beide kanten zo snel mogelijk om en om in een mengsel van 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. roomboter.
Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel die over de voorverwarmde borden.
Roer de kersen door de warme saus en schenk die over de filets.
Serveer met aardappelkroketjes, gebakken peultjes en in boter gebakken plakjes appel.
Drink hierbij een gekoelde Kriek Lambiek van Boon.

Terug