Eendenborst met kersen en Echte Kriek van Verhaeghe

  • 4 ontvelde eendenborstfilets
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 eetl. roomboter
  • 40 g wortel
  • 40 g knolselderij
  • 40 g ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 potje kersen op sap, of 350 g zelfgekweekte kersen
  • 1 flesje Echte Kriek van Verhaeghe
  • peper en zout naar smaak

Snijd de wortel, knolselderij, ui en knoflook in heel kleine blokjes en fruit die in 1 eetl. roomboter goudbruin.
Voeg het bier, het takje tijm en het kersensap toe en laat het ± 15 minuten stoven.
Haal de tijm uit de pan, zeef de saus en doe hem terug in de pan.
Roer een klontje boter door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Houd de saus warm.
Bak de eendenborstfilets snel om en om aan in een mengsel van de olie en roomboter en laat ze daarna op matig vuur door garen tot ze net gaar zijn.
Snijd de filets in plakjes.
Verdeel de saus met de kersen op de borden en leg de filets daarop.
Serveer met bijvoorbeeld nieuwe gebakken peultjes en aardappelkroketten.
Drink er een gekoeld glas Echte Kriek van Verhaeghe bij.

Terug