Eendenborst met zoete aardappel en zwammen

eendenborst_aardappel (3K)

  • 3 eendenborstfilets
  • peper
  • dragonpasta
  • 4 zoete aardappelen
  • 150 g verse roomkaas met knoflook
  • 150 g beurszwammen
  • 150 g oesterzwammen
  • 150 g melkzwammen
  • 150 g slobbezwammen
  • 2 sjalotjes
  • 100 g Scandinavische wilde rodebessenconfituur

Laat het vet aan de eendenborst en geef het vet een paar insnijdingen.
Smeer de eendenborst in met dragonpasta.
Bak de eendenborst in een antikleefpan op een zeer heet vuur en zonder vetstof met de velkant naar beneden.
Kruid goed af met peper.
Keer het vlees en bak de andere kant ook enkele minuutjes.
Zet in de oven op 180 °C gedurende 8 minuten, laat nog even rusten en de eendenborst is klaar om te versnijden.
Was de zoete aardappel en kook deze beetgaar, snijd deze in de helft en garneer af met verse roomkaas met knoflook.
Bak de zwammen samen met de fijn gesneden sjalotjes in de jus van de eendeborst.
De wilde rode bessenconfituur als garnering op het vlees.
Dresseer alles op bord en garneer af.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug