Echte hutsepot

  • rapen
  • 8 à 10 aardappelen
  • 4 wortelen
  • 250 g spruiten
  • 1 ui
 
  • 2 stengels prei
  • 1½ l groentebouillon
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • halve eetl. nootmuskaat

Schil en was alle groenten en aardappelen en snijd in fijne stukjes.
Was de spruitjes en halveer.
Stoof de ui aan in olijfolie.
Voeg de prei toe.
Laat 8 à 10 minuten stoven onder deksel.
Kook de harde groenten, de aardappelen, de wortelen en de rapen, 12 minuten in de groentebouillon.
Giet af en meng ze met de spruitjes en de prei.
Pureer de stoemp.
Je kan er ook voor kiezen om deze niet te pureren.
Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug