Duvelfricassée

(Vlaanderen)

  • 1 kg kalfsfricassée
  • witte selder
  • 250 g verse champignons
  • 2 wortelen
  • ½ liter gepelde tomaten
  • 200 g zilveruitjes
  • ½ ui
  • 1 teentje look
  • 1 flesje Duvel
  • suiker
  • peper, zout
  • tarwezetmeel

Braad het vlees bruin aan, neem het uit de pan en bak de ui aan.
Deglaceer de pan, voeg de ui bij het vlees en laat ze samen pruttelen.
Voeg de tomaten, selder, wortelen, Duvel, peper, zout en eventueel look toe.
Doe er de zilveruitjes en de in tweeën gesneden champignons bij, laat ze even laten meekoken en breng desgewenst verder op smaak met peper en zout.
Bind de saus met tarwezetmeel.
Dien het gerecht op met gekookte aardappelen, rijst, deegwaren of brood.

Terug